x

Bjelkelag

Formstabilitet

Lav andel homogent tre og limte komponenter gjør Masonite Beams I-bjelker svært formstabile. Produktene kjennetegnes av minimal skjevhet, minimal krymp samt et veldig rett og rakt produkt.

Fordelene med å benytte I-bjelker, sammenlignet med tradisjonelle trebjelkelag er mange:

  • Slette golv och väggar
  • God formstabilitet – minimal risk for synlige sprekker
  • Ingen unormalt store bevegelser som varierer ögjennom året – tettere bygg
  • Svært liten risiko for golvknirk

 

Enkle installasjoner med 38% høyere effektivitet ved montering

Masonite Beams I-bjelker i gulvkonstruksjoner forenkler montering av diverse installasjoner gjennom smidig hulltaking i det relativt tynne steget. Å skjære ut hull i våre IO-bjelker går fort og er enkelt. Om ønskelig kan bjelkene til og med leveres ferdig tilpassede og hullet fra fabrikk.

Tid er penger og penger spares ved at montøren arbeider mer effektivt når bjelkelaget er I-bjelker med tilpassede hull. Forenkler jobben med å tre rør, el og andre elementer i bjelkelaget. Samtidig medfører funktionstilpassede I-bjelker og testede konstruksjoner en total byggeffektivitet med minimalt materialsvinn. Dermed er det mulig å regne hjem opp til 38%* reduksjon i arbeidstiden for montering av et bjelkelag med I-bjelker sammenlignet med tradisjonell massivt bjelkelag.

 

Gulv med høye akustiske krav

Flerfamilehus / rekkehus og andre hus med bjelkelag som skiller mellom leilighetene medfører høye akustiske krav for å oppnå god lydkomfort mellom boenheter, feks. med tanke på både steglyd og luftlyd. Masonite Beams har arbeidet med forskning og utvikling av akustiske løsninger for bjelkelag i mer enn 30 år og ligger fremdeles i front innen dette feltet. Vi tilbyr løsninger med I-bjelker der tester viser at våra bjelkelag, til tross for relativt enkel utformning, får svært gode akustiske egenskaper. Våre lydbjelkelag kan kombineres med byggystemets patenterte bjelkelagshengere og øvrig tilbehør som effektivt demper vibrasjoner og gir enkelt montering.

* Den totale arbeidstiden for å ferdigstille ett gulv reduseres med 38%.

 

Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.