x

Vanlige spørsmål og svar

Her finner du svar på vanlige spørsmål om Masonite Beams I-bjelker og byggsystem. 

Om Masonite Beams 

Hva leverer Masonite Beams? 

Vi tror at å bygge med tre er fremtiden. Med Masonite Beams I-bjelker kan du bygge nesten alt - fra  villaer via påbygg, rekkehus, flermannsboliger og til skoler og barnehager. Masonite Beams tilbyr en energieffektiv I-bjelke som passer i vegg, tak og bjelkelag. I dag brukes våre I-bjelker av husfabrikker, entreprenører, byggefirmaer og privatpersoner. Les mer om vårt sortiment her! 


Hva består I-bjelken av? 

Vårt standardsortiment består av I-bjelker, stendere og sviller. Flens til bjelke og stender består av maskinsortert konstruksjonsvirke og steget består av 10mm sponplate av P5 kvalitet som er en fuktbestandig plate. Se hele sortimentet av I-bjelker her! 


Hvilke bjelker finnes ? 

Vi har et stort standardsortiment med ulike høyder fra 200mm-500mm. Du finner hele vårt standardsortiment her! 

Hva koster en I-bjelke? 

For å få pris på våre I-bjelker - vær vennlig å ta kontakt med oss enten via mail eller telefon.

Masonite.kundesenter@byggma.no - 38 13 70 50 (Vennesla) - 62 42 81 50 (Mo i Rana)

 

Hvilken I-bjelke skal jeg velge? 

Vi har flere forskjellige I-bjelke typer for forskjellige formål og bruksområder. Vi pleier å anbefale H, HI og HB til bjelkelag og tak. R anbefales som stender for vegg og S som svill. 
Vårt konstruktørteam hjelper deg gjerne med å velge korrekt I-bjelke. Masonite.kundesenter@byggma.no Kjøper man lange lengder eller spesialtilpassede lengder?  

Det er rett og slett helt opp til deg. Du kan både bestille vanlige ubehandlede I-bjelker i våre standard lengder, eller du kan få dem tilpasset etter dine tegninger.

 
De fleste av våre kunder kjøper tilpassede I-bjelker da dette gir den beste effektiviteten på byggeplassen. Er alle bjelker ferdig tilpassede i rett lengde og med ferdige hull for rør, ferdig med forsterkninger etc. så er det mye tid å spare i byggeprosessen. 


Kan I-bjelken tilpasses? 


Vi har en avdeling i Vennesla og en avdeling i Mo i Rana som har spesialkompetanse i forhold til tilpassing av våre bjelker. Masonite Beams produkter tilpasses til kundens ønsker og behov i forhold til lengde, skråkapping, uthak, isolering eller hulltaking.  Om ønskelig kan vi blant annet også prosjektpakke leveransene etter byggtegning. 

 

Hva er Masonite Beams Flexibla Byggsystem? 

Masonite Beams har over mange år utviklet byggsystemet Masonite Flexibla Byggsystem (MFB). Systemet tilrettelegger for arkitektonisk frihet ved bygging av villaer, industribygg, påbygg samt høyhus i tre opptil 8 etasjer. MFB utvider muligheter for å bygge trehus med store spennvidder og høy teknisk kvalitet hva gjelder akustikk, energi og brann.


Videreutvikling av systemet skjer i nettverksform gjennom vårt eget akademi i Sverige -  MFB Academy.  Her samarbeider tonegivende aktører innen industrielt trebygg - både arkitekter som beskrivende ledd og entreprenører som utførende.  Målsetting for akademiet er å utvikle smartere byggløsninger og mer effektive byggprosesser for en bærekraftig og en god totaløkonomi.

Per i dag er det kun svenske aktører som er medlemmer i vår nettverksgruppe. Er du norsk aktør og interessert i å vite mer er du velkommen til å ta en titt i vår teknikkhåndbok - eller kontakte vår salgssjef Masonite Beams i Sverige, Daniel Wilded. 

Les mer i vår teknikkhåndbok här! 

Eller kontakt Daniel Wilded på daniel.wilded@byggmagroup.se 

Kan jeg få hjelp med dimensjonering?  

Klart du kan få hjelp! På våre kontor sitter et helt konstruktørteam. De hjelper så gjerne med dimensjonering, 3D modellering og teknisk support. De bistår med alt du måtte ha av spørsmål som for eksempelvis innfestninger, hulltaking og forsterkinger. De tegner eneboliger, rekkehus, påbygg, industribygg og mye mer. 

 

Last evt ned prosjekteringsanvisningen for I-bjelker direkte her! 

 

Om å kjøpe I-bjelker

Hvordan kan jeg kjøpe I-bjelker?

Er du en privatperson?
Alle privatpersoner handler via sin lokale byggevareforhandler. Vi samarbeider med alle de store byggevarekjedene - og de bistår deg gjerne. For privatpersoner holder byggevarehandlerne kontakt med våre konstruktører, kundesentre og tilbudsansvarlige. Ta med dine tegninger og planer til byggevarehandleren.

Vil du ha hjelp med å komme i kontakt med en forhandler i ditt geografiske område er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter - så bistår vi.

Er du næringsdrivende?
Send inn din forespørsel til masonite.kundesenter@byggma.no eller ring en av våre avdelinger - så hjelper vi deg mer enn gjerne. for at vi skal kunne gjøre de beste vurderinger for deg anbefaler vi at du legger ved det du har av underbilag - som tegninger eller skisser. Eventuelt kan du selvsagt ta dette når vi først har hatt kontakt. Du er ellers selvsagt velkommen til å ta kontakt med en av våre selgere her. Hvordan går jeg frem for å få et tilbud?

Er du en privatperson?

Alle privatpersoner handler via sin lokale byggevareforhandler. Vi samarbeider med alle de store byggevarekjedene - og de bistår deg gjerne. For privatpersoner holder byggevarehandlerne kontakt med våre konstruktører, kundesenter og tilbudsansvarlige. Ta med dine tegninger og planer til byggevarehandleren.

Vil du ha hjelp med å komme i kontakt med en forhandler i ditt geografiske område er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter - så bistår vi.Er du næringsdrivende?

Send inn din forespørsel til masonite.kundesenter@byggma.no eller ring en av våre avdelinger - så hjelper vi deg mer enn gjerne. for at vi skal kunne gjøre de beste vurderinger for deg anbefaler vi at du legger ved det du har av underbilag - som tegninger eller skisser. Eventuelt kan du selvsagt ta dette når vi først har hatt kontakt. Du er ellers selvsagt velkommen til å ta kontakt med en av våre selgere her. 

Hvordan ligger Masonite Beams I-bjelker i pris pr løpemeter sammenlignet med samme bredde tradisjonelt virke 45mm / 170 eller 45 / 220?

Hos oss på Masonite Beams er vår minste bjelke 200 mm. Vi har løsninger som gjør att bjelken passer både bjelkelag, veggar og tak. Å sammenligne direkte blir fort misvisende. Om du besøker en byggevarehandler og kjøper tilsvarende 45x220 så kommer du få svinn og i en del tilfeller behøves en konsulent for konstruksjonsberegninger av bæring etc. Eventuelt trenger du å kontakte en takstolleverandør for takutstikk.

Sender du en tegning til oss så sammenstiller vi et tilbud på bærende konstruksjon der konstruksjonsberegningen er inkludert. Samtlige bjelker og stendere kommer 100% tilpassede i forhold til tegning og eventuelle bearbeidinger som f.eks. hull etc tas i bjelkene før leveranse. Samtlige bjelker kommer med unike nummer som matcher de tegninger våre konstruktører oppretter til deg. Dette gjør at våre produkter blir både konstnadseffektive og enkle å montere når du bygger ditt prosjekt.  

Tekniske spørsmål

Hvilke spennvidder klarer bjelkene?        

Vi hjelper deg med beregning av spennvidder på ditt prosjekt.

Det finnes også en app du kan laste ned for beregning av spennvidder og hulltaking.

 

Kan jeg ta hull i bjelkene?

Med våre bjelker er det enkelt å foreta hulltaking. Dette gjøres i det relativt tynne steget. Om du plasserer hullet/hullene korrekt kan hull tas såpass store at man tar bort hele steget, det vil si et hull som er 206mm på en 300mm bred bjelke. Du kan selvsagt også få bjelkene levert ferdig med hull der det ønskes.

Hvor lenge holder limet seg mellom flens og steg? 

Vårt søsterselskap Masonite Beams AB i Sverige har siden 1974 produsert bjelker med forskjellige steg og flens materialer. I løpet av årene har vårt testsenter utført prøver på alle våre produkter for å kvalitetssikre leveransene. Samtlige av våre produkter følger standardrammeverk og fungerer på akkurat samme vis som tradisjonelt virke.

Finner du ikke svar på dine spørsmål?

Kontakt Masonite.kundesenter@byggma.no for ytterligere rådgivning.Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.